2016. április 9., szombat

Csendesebb vizeken

Vasárnap is reggel 7 felé keltünk, sátorbontás, majd közös reggeli, aztán irány a víz. Szerencsére a döntés megszületett, szimpla kajakot kaptam és mások vették használatba a nem szerencsés duplát. Mondjuk a vasárnapi szakaszról kiderült, hogy másik folyón megyünk majd, sokkal csendesebb és barátságosabb szakasz lesz, széles folyóval, semmi leszakadt fával és küzdéssel az árral. És tényleg így volt. Élmény volt az evezés annak ellenére, hogy az izomláz igencsak próbált legyűrni, de persze csak egy rövid ideig. Sütött a nap, gyönyörű tiszta volt a víz, azt csináltam amit akartam és még fényképezni is bőven tudtam amikor csak akartam.

Reggel még hideg, de szép idő lesz

Már meg sem lep

Sorakoznak a járművek

Szépnek tűnik még a partról

Sőt inkább gyönyörűnek

Itt még fázva, de nem sokáig

Elindultunk

Mély, de kristálytiszta

Gyönyörű táj

Teknősök napoznak
Gyönyörű volt a táj, nyugodt volt a víz és az idő is kellemes napos volt. Rengeteg teknőst láttunk napozni mindenfelé, sőt már a szakasz elején egy közepes méretű aligátor is uszikált körülöttünk. De most egyáltalán nem volt olyan félelmetes, mert nem volt ok a borulásra, a víz nyugodt volt és én is :) Eveztem amikor akartam, vitettem magam a vízzel mikor azt akartam. Kellemesen csordogáltam lefelé, jókat beszélgettem mindig mikor valaki mellé értem, és csak ámultam a tájat. Ráadásul különleges szakasz volt, ugyanis több helyen is majmok laknak a folyó körül. Persze láttunk is jónéhányat, nagyon kis cukik voltak. Aligátort is láttunk több helyen napozni a parton, elég nagyokat is. A vízben is voltak néha, de nem zavartuk őket, így ők sem zavartak minket. 

Valami van a fán

Mindenki megy, az egyik nő meg jön :)

Jé, egy majom. Na meg egy kismajom a hasán (ha látszik)

Még egy mamoj :)

Cukik (ott lóg a kicsike a bal oldalin)

Szép és széles és nyugodt

Ez a "rom" valamelyik filmben is szerepelt a majmokkal együtt.
De nem emlékszem mit mondtak miben :(

Elképesztően kristálytiszta volt a víz néhol és mesekék

Valamik ott napoznak a pasi bal oldalán

Teknős, teknős, teknős, hopp aligátor

Azokban a házakban nem hiszem, hogy laknak

Ott is figyel valami középen a fák alatt

Igen, ott az árnyékban

Nem is akármi, menjünk a fenébe innen :D

Mindig lemaradtam fényképezni, aztán előre küzdöttem magam

Na azzal biztos nem. A kilátás szép lehet, de elég instabil
Volt két nő a csapatban akik nem jöttek velünk evezni, hanem inkább elmentek bringázni. Egyszercsak ott álltak félúton a parton. Mindannyian odamentünk, legalább megálltunk picit. Csináltak fényképeket is a partról, bár lehet sosem jut el hozzám, azért vicces volt ott találkozni velük.

Ott állnak kint a parton
Aztán mi is kikötöttünk egy helyen. Még toitoi wc is volt, meg padok, le lehetett ülni enni. Már aki akart. Én inkább visszaszálltam és evezgettem körbe-körbe. Egyszerűen nem tudtam betelni a tájjal olyan szép volt.

Erre jártunk

Új infó :)

Szegény kutyát (Chewy) is próbálják visszarakni a kajakba

Csak hogy bizonyítsam, hogy ott vagyok :)

Így tűzött a nap, hogy világít a lapátom :)
Aztán megint egy majmos szakaszhoz értünk. Itt még több volt és nagyon közel. Arra kellett vigyázni, hogy ne ugorjanak át hozzánk. Ja amúgy 200 dollár a büntetés ha valaki eteti őket. Persze láttam olyat aki nem bírt viselkedni :(

Közel vannak

És nagyon kíváncsiak

Ez egy nagyobb kismajom, mint az elején volt

Ott is figyel egy

Hozzá nagyon közel mentem, olyan kis szomorú volt
Na és hogy ne mindig csak másokat cikizzek, jöjjön egy baromi kellemetlen fotó rólam is. Pont mintha szőke lennék. Mentségemre szóljon, hogy semmit nem láttam a szemüvegben, így a telefonomat sem, ami amúgy is itt-ott már vizes volt, arra is vigyázni kellett, na meg közben fogni a kajakot meg a lapátot hogy ne mozduljunk el... szóval mindenre figyeltem, csak arra nem, hogy a majom ott van-e ahol mutatom... vagy épp a másik irányban a jobb oldalon :DD

Nem, a majom pont nem ott van :D

Ő viszont nagyon is ott van

A kanyarnál balra és ott a vége.
Persze itt már az elsők között vagyok, nehogy már ne :)

Már a szárazföldön, a többiek is érkeznek sorban

Gyűlnek a járművek a parton
Ez a szakasz olyan 11 kilométer volt, a végének ezért persze most is örültem, de azt sem bántam volna ha még picit menni kell. De csak picit :) Ez a nap csodás volt és szuper, meg minden. Szóval minden ami rossz volt a szombati túrában, az jó volt ebben. Persze a folyó is más volt, meg az egész környezet, itt lehet, hogy a tandemmel sem lett volna baj, de a fenének sem volt már kedve próbálkozni. Egy biztos. Soha többet dupla kajakot, és nem csak idegennel nem, senkivel sem :)

Ezek után már csak 4-5 óra hazafelé autókázás várt ránk, majd rám még egy fél és késő este már itthon is voltam. Mondanom sem kell, hétfőn megmozdulni sem bírtam, mindenem sajgott, még az ujjaim is be voltak dagadva. Jó móka volt, mármint így sok nap elteltével, de biztos, hogy nagyon el fogok gondolkozni, hogy megyek-e még egyszer egy ilyenre. Mármint így kempingezéssel együtt meg minden. Egy napos kajak jó móka, de így 3 nap meg sátor meg vihar meg élet-halál küzdelem az aligátorok között... hát, meglátjuk mit hoz a jövő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése