2015. október 10., szombat

Amerikai élet egy kis magyarkodással

Szóval ahol most átmenetileg meghúzom magam az valljuk be elég jó hely. Ez egy lakópark, ami annyi van errefelé, mind nagyon szép környezetben, tavakkal, medencével, egyéb nélkülözhetetlen dolgokkal megspékelve :) Persze nem használnak ki az itt lakók semmit, max futkorásznak picit a környéken, de a medencénél még sosem láttam senkit. Pedig nagyon jó a vize :)

Szóval a medence

Na meg mondjuk egy háziállat :))

Ez pedig az egyik tó

Meg egy kicsit arrébb egy oda nem illő tank.
Mi van? :D

Bal oldalon a tó, jobb oldalon meg egy csatorna
A fenti hely tökéletes volt biciklizésre és szerencsére azzal is jártam arra. Mondjuk egy dologtól kellett csak tartanom, az pedig a keresztbe futkorászó iguánák kisebb és nagyobb változatai. Na meg hogy ne legyen olyan tökéletes az élet, az út végén egy kerítés választott el attól, hogy hazaérjek - éljen a körbekerített lakópark -, így tekerészhettem vissza. Így újra megcsodálhattam a tankot, na meg egy kedves kis táblát. Még jó, hogy én csak iguánákat láttam rohangászni magam előtt :)

Úszni eszembe sem jutott,
de bringával sem szeretnék elütni egy aligátort

És akkor újra a tank, a magyarázó emléktáblával
A lakópark amúgy igazából több lakópark, el is tévedtem már párszor benne, mikor elindultam csak úgy sétálgatni. Vagy egy kerítés állta utam, vagy épp azt hittem jobbra megyek, holott balra :D Még jó, hogy google maps barátom mindig velem van.

Őt őrzöm meg a lakást.
A neve Szusi :)

Ők meg szintén házakat őriznek, csak odakint
(malac??)

Egy termetes gyíkocska

Házak a tó partján

Ez egy kisebb tavacska

Vajon itt is laknak aligátorok?

Az iguána épp kacsára vadászik :D

Persze van itt teniszpálya is

Meg mindenféle házak

Meg fallabda rekeszek (kár, hogy nem tudom ide be tudok-e jutni)

Vannak azért kisebb lakások is

És itt tartózkodom most én
(köszönöm Gábor :D)
Egyik napra kocsit béreltem és keresztbe-kasul járkáltam bútorokat meg mindenfélét nézelődni, lassan ideje elkezdeni foglalkozni a saját lakásommal is. De erről képekben legközelebb, húzom még picit az időt. Na nem mintha a fenti tájjal felvehetné a versenyt, de nekem első (vagy negyedik :D) lakásnak pont tökéletes lesz idekint.

Szóval ha már kocsi volt nálam, elmentem a Magyar Házba Miamiba, ahol mily véletlen épp Kasza Tibi is megjelent. Na jó, szóval az igazság az, hogy kijött nyaralni és szervezett egy közönségtalálkozót, ahova akkor már elmentem ha már épp kocsim is volt, meg a blogra sem árt újabb "hírességgel" egy-két kép. Bár be kell vallanom nem tudom, hogy ő most mit csinál, azt tudom hogy anno volt egy zenekarban, de most már talán csak celeb. Mindegy, jó volt egy helyiségben tartózkodni másik mondjuk 30 magyarral egyszerre :)


Sakkparti míg gyűlik a nép

Aztán elindultak a kiscsoportos beszélgetések

A jobb hátsó asztalnál már a "sztárvendég" is ott ül

Persze elindultak a fotózkodások

Így én is odamerészkedtem :)

Nem szeretem a szelfiket, de ő erőltette :)

Aztán egyszercsak befutottak további celebek,
így közös fényképezkedés is volt

Ő jött Tibivel (gáz ha nem ismertem?)

Szóval ők a Rakonczai testvérek. Őket annál inkább megismertem
A Miami Magyar Háznál amúgy egy templom is van, ha már ott jártunk körbe is vezettek minket. Ez is magyar belül.

Szabadság szobor magyar zászlóval

Zászló ott is

Szépek az ablakok

És íme a templom teljes egészében
Sokáig maradtunk beszélgetni, kedves embereket ismertem meg. Aztán késő éjjel hazataláltam, majd reggel egy újabb bevásárlós és rohangálós kanyar után vissza is vittem a kocsit, végül gyalog indultam haza (melyik is most a haza, fene tudja). A lényeg, hogy a 4,5 km-es séta 32 fokban jó is lehetne, hozzá szoktam anno Miamiban eléggé, csak kár hogy itt jobb híján - a már említett okokból - a főút mentén kellett sétafikálni, ami mondjuk olyan, mint mikor otthon a munkahelyemről sétáltam haza a Szerencs vagy épp a Szentmihályi úton. Szóval nem a legszebb környezet. Főleg ha közben ilyeneket látok:

Azóta sem hiszem el
Ehhez képest amit tegnap láttam a buszon az már csak vicces vagy épp érthetetlen:

A fésű ott figyel a hajában :D
Szóval így - is - telnek itt a napjaim. Közben néha nosztalgiázok mikor épp nagyon unatkozom, mit is csinálnék épp Key Westen.

Pápá, nemsokára újra jövök :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése