2015. november 18., szerda

Álom élet

A sok utazgatás, kagylógyűjtés és séta-fika mellett persze néha azért jut időm lejutni csak úgy pihenni is a partra. A szél sokszor fújdogál, de a víz a hullámoktól felkavarva is kellemes meleg még. Odakint a parton pedig általában túl meleg van és bár imádom a napot, sokszor mégis árnyékba kell húzódnom ha nem akarok minden alkalommal sült pulykára (azért nem csirke, mert közeledik a hálaadás :D) égni. Szóval azért odalent is akad mindig teendő, nem lehet csak úgy nyugton feküdni órákat. Sokak örömére élőben közvetítettem is az élményt egy rövidke videó formájában a facebookon, de itt inkább továbbra is a fényképek maradnak.

Üdv a homokból

Mondom :)

Tengerparti házak sorakoznak, de ők úgysem jönnek le a partra,
szóval nyugodtan lehet ott turistáskodni

Mondjuk túl sokan nem zavarkodunk itt

Mondtam hogy fúj a szél

Behúzódtam az árnyékba. Meg valakinek majdnem a kertjébe :))

Vigyázat, fegyver van nálam.
Valaki elhagyta, gondoltam nálam biztonságban lesz.

Pelikán-vonulás. Nem hagynak pihenni :D

Fekszem a susnyában

Na jó, azért annyira nem rossz a susnya :D

Ők meg kagylóra vadásznak. Itt? Lúzerek

Sajnos nem, nem ő az újabb próba jármű.
A buszmegállóban parkolt, ahonnan én sajnos busszal távoztam

Szóval aznap busszal mentem le a partra, mindig azért nekem sincs kedvem odáig elsétálni. Persze nem kérdés, hogy a gyaloglás továbbra is napirenden van, például sokat sétálok a közvetlen környezetemben is, ami mint már mondtam egy sziget. Ráadásul nem is túl csúnya környék. Persze, hogy megmutatom :)

Például vannak virágok

Meg döglött rákok... na jó, ez hogy került ide? :D

Ezt a típusú pálmát (is) imádom

Veteran day volt.
Na meg amúgy sem nehéz zászlóba botlani idekint

Kedvenc virág

Mennyire igaz már a tábla? Ezek tényleg itt crossingolnak :)

Lehet kajakot is bérelni.
Bár bevallom itt nem biztos, hogy mernék vízre szállni

Nem semmi dolgokra lehet bukkanni csak úgy a kertekben

Ráadásul a ház meg a kert sem volt rossz

Aztán megint valami madarak mendegéltek mindenfelé

Ráadásul pávák. Csak úgy az utcán

Na meg a háztetőn
Utóbbi képek amúgy már a szigeten kívül készültek. Ráadásul nem is a legjobb környéken. Így van ez itt, a jó meg a nem túl jó környék csak úgy hirtelen ott van egymás mellett. Persze kertvárosi rész ez is, szóval annyira nem éreztem magam "veszélyben". Főleg azért is nem, mert hamar rájöttem, hogy nekik különálló házuk van, egy-két kocsi minden kertben... szóval több mindenük volt mint nekem. Szóval kinek is van félnivalója? :DD

Sétálgatás közben néha betérek egy-két thrift store-ba. Mondhatnám azt is, hogy turkáló, de az nem igazán állná meg a helyét. Persze itt is van jobb, meg rosszabb, de szuper dolgokra is rá lehet bukkanni potom pénzért. Ja meg itt ugye divat az is, hogy a ház elé kipakolják ami már nem kell nekik. Otthon ez mondjuk a lomtalanítás, ahol fehér embernek esélye sincs, na meg nem is biztos, hogy akarna magának nem működő dolgokat hazavinni. Itt viszont ez is máshogy van persze. Jó és akár új dolgokat is kitesznek, pont azért, hogy más elvigye akinek kell, ha meg nem, akkor a kukások járnak jól. Én ma például így lettem gazdagabb, vagy legalábbis nem szegényebb - :) - egy kicsi műfenyővel dobozban, talppal, ami sosem volt használva. Akik úgy gondolják, hogy ciki hazavinni, megértem őket. De idekint én is változom, lazulok, és akár esőben is sétálok. És irtó jó érzés néha feszegetni a saját magunknak állított korláto(ltságo)kat :D

Golfütő felhozatal

És egy kis baseball kellék

Jujj és egy csocsó asztal

És egy nagyon hasznos dolog... írógép :) Anno én is ilyenen tanultam.
Nem merem elárulni hány éve...

És ami velem jött végül haza?
Egy vadi új (igen, egyszer sem viselt) puha bőr (igen, feje és talpa)
cipellő... 5 dollárért

Na és első függönynek pont megteszi...
kis lépésekben lakásból otthon :)

Nem csak madarak vannak mindenfelé,
cuki mókusok is járnak látogatni

Ilyen volt

Ilyen lett.
Na jó, ez "normál" boltból van, lábtörlőt nem szoktak leselejtezni.
Ami nálam volt is a kukában kötött ki persze :)


Kaktusz... fa? Ezt valaki megmagyarázhatná. Sosem láttam még ilyet!

Szobanövény felhozatal... persze hogy az utcán

Ezt azt hiszem nem kell túlragoznom.
Ami szép, az szép

Mennyi citrom.
Nem is rossz ötlet, nálam a kertben csak narancs, mandarin és banán van :)

A tojás itt fehér héjú, a padlizsán meg csíkos

És igen. Ez is használt.
De nekem új. És nagyon örülök, hogy rám talált
Szóval ezek vannak mostanában. Sütkérezés a megunhatatlan óceán zúgás mellett, tátott szájjal sétálás a hihetetlenül zöldellő és virágzó utcákon, a csupasz bérelt lakás otthonná csinosítása és a többi. És akkor most mindenki irigykedik. Csak pár ember van aki mindennek tényleg a mélyére lát.

Hisz otthon mindenem megvolt. Mégis hoztam egy döntést és belepakoltam a "mindent" két bőröndbe. A nulláról kezdtem újra. Nem, egyáltalán nem minden szép és jó, a mélységek és nehézségek folyamatos akadályokat állítanak, hátráltatnak. De én csak megyek tovább emelt fővel, erővel és hittel. Önmagamban. Mert van egy álmom és teszek érte, hogy elérjem. És bár még mindig nagyon az elején tartok, sokszor mikor körbe vagy csak úgy jobban magamba nézek úgy érzem máris több mindenem van, mint valaha. És ezek nem feltétlenül tárgyak, hisz most jobban örülök egy 10 dolláros függönynek, mint anno egy 20ezer forintosnak. Végre tudom értékelni azt is, hogy ha süt a nap, de azt is ha esik az eső, le tudok ülni csak úgy bámulni az óceánt, vagy megállni és nézni a mókusokat. Akármivel is harcolok legbelül ha sétálok akaratlanul is mosolygok miközben nézelődöm és csodálom a virágokat. Megengedem magamnak, hogy más legyek mint mások és merek változtatni saját magamon.

Az általában csak a szépet elmesélő írásaimnak köszönhető, hogy másoknak egy álom amilyen világban élek, sőt talán én magam is néha álomvilágban élek, de az is biztos, hogy van egy álmom amiért élek :)

4 megjegyzés:

  1. Milyen szép mondatokat írtál a végére. Komoly gondolatok, remélem nem csak én vettem észre. :)
    Kezdhetted volna ezzel is, szerintem elég különleges lett így ez a poszt!
    Üdv,
    Pok

    VálaszTörlés
  2. Az elején még nem terveztem, hogy a végére rám jön a komolykodás és nem csak a szokásos bolondozás lesz :)

    VálaszTörlés
  3. Enikő, bizonyos idő múlva áldani fogod a napot amikor ezt az utat választottad, és volt hozzá merszed és kitartásod, hogy végigcsináld. Isten áldása legyen Rajtad, és ezen az úton.

    VálaszTörlés