2015. november 4., szerda

Piszkos fantázia

Hogy ne üljek mindig egy helyben - persze mikor nem épp a kilométereket rovom - kimozdultam kicsit. Először is pár órára északra látogattam el egy városba, ahol magyarok újonnan beindult (na jó fél éves) fagyizóját tekintettem, pontosabban ízlelgettem meg. Aztán Key Westre látogattam, hisz olyan rég voltam már ott, nem igaz. Na ez jön most.

Szóval először Vero Beach-en jártam. Ez egy tőlem olyan 150 km-re északra fekvő város. Nem túl nagy, de barátságos. Itt van egy jó kis olasz fagyizó, amit magyarok üzemeltetnek. Ezt a kettőt összevetve máris adott, hogy jó dolgom volt aznap. Jókat beszélgettem és még jobbakat ettem. Persze mindent végig kellett kóstolni, na meg a fagyasztómba is elkélt egy-két finomság, ne tátongjon úgy az ürességtől :) Hab a tortán, hogy a közelben van egy másik olasz boltnak álcázott kajálda is, ahol egy hosszú évtizedek óta kint élő idős házaspár tevékenykedik, aminek köszönhetően isteni finom magyar kolbászt, szalonnát, szalámikat és egyéb finomságokat lehetett a fagyi előtt reggelire megdézsmálni. Ja és nekik volt köszönhető az ebéd is. Gulyásleves palacsintával. Persze innen sem tértem haza üres kézzel, a régóta vágyott rakott krumpli finom magyar kolbásszal el is készült a napokban.

Florida-szék a neve (ez még csak az olcsó műanyag változat kezdésnek)
Itt üldögélek mikor épp nem megyek valahova :))

Innen került elő a kolbász is

Idekint nagy szám a normál fagyi,
szóval lassan a helyiek is ráéreznek mi a jó

És milyen finom ahogy frissen kijön a gépből! :)

És ha ez nem lenne elég, ebédre egy kis palacsinta

Meg gulyásleves

És már lehet is "fúrni" az újabb adag fagyit :))
Szóval igen, vannak olyan napok mikor csak eszek és eszek. Még jó, hogy van amikor meg egyáltalán nem jut időm rá :)

Na és akkor ezután jött, hogy a hétvégén Key Westre látogattam. Minden évben megrendezik a több mint egy hetes Fantasy Fest nevű eseményt, amiről már sokat hallottam, de idén látni is akartam. Ez röviden arról szól, hogy két hétvégén és egy egész héten át megy az őrület, bulik mindenhol - na nem mintha Key West amúgy nem erről szólna - és minden napra jut valami téma is... tütü-nap, pink-nap, stb. Ilyenkor nők és férfiak egyaránt (gyerekek szerencsére elkerülik a helyet) megőrülnek, azaz még őrültebbek lesznek mint máskor, levetkőzik a gátlásaikat, na meg nagyrészt a ruhájukat. Főleg az 55 és afölötti korosztály, de persze nem kevés fiatalabb is, szóval nemtől, kortól és testsúlytól függetlenül jelmezekben vagy jelmezek nélkül testfestésben, sőt sokan leginkább anélkül élvezik hogy fel-le mászkálnak az utcán, mennek a bárokba, a boltokba, miközben isznak (is) és buliznak. Na aki ismer az jól tudja, hogy ez minden, csak nem én. Szóval igen, én leginkább csak tátott szájjal a fejemet fogva és értetlenkedve szemléltem az eseményeket. Talán 20-30 év múlva én is lelazulok ennyire, de addig minden tiszteletem - vagy inkább részvétem? :D - azoknak akik mindebben részt vesznek és még élvezik is. Akit részletesebben érdekel az esemény youtube-on bőven talál videót amin megszemlélheti miről is beszélek, hisz én felnőtt tartalom miatt igencsak szűrtem hogy milyen fényképeket jelenítek itt meg, nehogy megint letiltsák az oldalt mint anno Hosszú Katinka fürdőruhás fényképe láttán (persze csak vicc, azóta sem derült ki melyik kép verte ki a biztosítékot, de remélem az alábbiak átmennek a szűrőn).

Ja de el ne felejtsem - bár hogy is tudnám -, a lejutásomhoz béreltem egy autót. Ismét egy kabriót. Sajnos nem a múltkori szerelmemet kaptam, hanem egy nagy vetélytársat, egy piros Chevrolet Camaro-t. A színének örültem, a többire kíváncsi voltam, végre itt az idő kipróbálni melyik is a jobb. Hát egyértelmű. A Mustang szerelem volt első látásra, a piroska pedig csak a harmadik nap végére kezdett hozzám nőni, szóval a válasz: egy piros Ford Mustang :D


A szomszédok biztos nem értik hogy áll az én parkolómban
mindig másik csoda :)
Hogy ne legyen olyan gyors a leérkezés, tettem egy kitérőt. Elmentem egy közeli magyar boltba, hogy a Key West-i barátoknak szánt - fent említett helyen beszerzett - olasz/magyar fagyi mellé vigyek még egy-két (nyolc) finomságot is. Szóval kakaóscsigákkal, túrós táskákkal, pogácsákkal és persze zserbóval felszerelkezve indultam délre. 

Sunny Isles... nem lett csúnyább hely, mióta utoljára láttam :)

Ez pedig már Bal Harbor. Na ki emlékszik? :)

Jól áll nekem a piros szín? :)
Szóval kisebb-nagyobb kitérőkkel és megállókkal később megérkeztem régi otthonomba. Aztán persze sétálni indultam.

Még csak szállingóznak

Jé, ezt a házat nem is láttam eddig... még mindig van új nekem is

A testfestés takar... de nem fiatalít :DD

Biztos, hogy életmentő? :(

Végre tényleg jelmezeket is látni
Persze hogy ne csak szörnyűlködjek, próbáltam picit én is kiélvezni a jót abban ha félmeztelen fiúk mászkálnak mindenfelé :)
Csííííz
És megint csíííz :)

Na hozzá már nem álltam oda :)

De jó jelmeze van! :)
Ez volt a péntek este. Az igazság az, hogy több képet csináltam, de mint mondtam nem nagyon vállalhatóak itt. Ráadásul egy ideig tőlem nem megszokott módon még fényképeket sem csináltam, hanem csak ámultam és bámultam, szerintem még a szokásos mosoly is az arcomra fagyott, kábé sokkot kaptam néha. Szóval ha akarnám sem tudnám visszaadni, amit láttam, mert bár mindenki szívesen és kedvesen pózolt annak aki megállította egy-egy fénykép erejéig, én nem éreztem a késztetést hogy mindent megörökítsek, a retinámba így is beégett ez-az.

Szombaton is a fel-alá sétálásé volt a főszerep, aztán este jött a hét lezárásaként fő látványosságként számon tartott felvonulás. Ami bevallom nekem csalódás volt, vagy csak én számítottam többre az addig látottak alapján. Jöttek sorban a "kamionok", mint a hasonló felvonulásokon, a földönkívüli téma köré épülve - legalábbis mikor már a 6. űrhajót láttam jöttem rá, hogy gondolom ez lehetett az idei felvonulás tárgya -, de valahogy nem durrant olyan nagyot, mint amit előtte két napig az utcán sétáló emberek látványa okozott bennem. Bár lehet jobb is :)

Egy-két ház is fel volt díszítve

Azért a szépséget így is észrevettem, szóval rendben vagyok :)

És egy jó igazi magyar, azaz japán húsleves
is pont olyan jól esett, mint anno :)

Egyenruha

Bohócok. Túl hivatalos vagyok? :)
Nem tudok többet hozzáfűzni még most sem :)

Minden olyan természetes, mint egy sima szombat este :)

Két oldalt kordonok, középen lesz a felvonulás

Jelmezeket mertem fényképezni azért

VIP részlegen belül vagyok :D

Szuperhősök

Tejesdoboz és rószaszín tütü... :)

A felvonulás rendőri felvezetéssel indult persze

Ez mondjuk tök vicces volt, de 40 fokban nem lehetett kellemes :)

Aztán a rendőrök is felvonultak.. na nem hogy elhallgattassák a népet...
pont ordibálásra buzdítottak mindenkit

És jöttek a "kamionok"

Meg az űrhajók

Itt már gyanús volt hogy mindenki a földön kívül jár :)

Aztán sikerült felmászni a tetőre
(lemászni szörnyű volt, látszik nem vagyok egy gyakorlott létramászó)

Fentről legalább fényképezni élmény volt

Ő talán E.T-nek képzelte magát :)

Voltak óriás buborékok is

És a One Human Family szlogen átváltott
One Alien Familyre :))

Ha már a tetőn jártam lefényképeztem a szomszédos templomot is

Aztán jöttek további földönkívüli lények

Meg járművek

Végül már mindenki felvonult és így lett vége.
A tömeg persze még órákig hömpölygött mindenfelé

Az ötletes jelmezeket sokkal jobban díjazom,
mint a meztelenkedést :)

A képen több a magyar, mint aki nem :))

Van aki járókerettel is élvezi a bulit

Éjjeli szekrény lámpával :)

És egy kis rock a végére
Aztán végül mégis engem tartóztattak le,
talán mert túl jó voltam :)
Szóval így ért véget a buli :))
Aki tényleg kíváncsi arra amit kihagytam - tudom hogy mindenki az -, az tényleg nézzen utána a neten videóknak, képeknek. És aki van olyan bevállalós, mint én nem, és élőben is részese akar lenni, azt jövő október végén is várja a Key West Fantasy Fest :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése