2015. november 10., kedd

Folyóparti séta

Egy kis önreklámmal kezdem, ugyanis az előző blogomat, a kagylósat valamiért harmad annyian olvasták, mint általában a többit. Brühühü. Persze tudom, hogy nem mindegy mikor postolom facebookon, hogy az otthoniak és az itteniek a 6 óra időeltolódást figyelembe véve is jókor szerezzenek róla tudomást, de néha nem bírom kivárni a megfelelő időpontot. Szóval aki nem olvasta, gyorsan pótolja - hacsak nem az volt az ok, hogy már mindenki unja a kagyló-gyűjtős sztorijaimat. Na erről ennyit, jöhet az újabb mese.

Szóval szombaton sétálni mentem. Csak úgy elindultam, nem nagyon tudtam hova, mondjuk dél felé. Nem mondom, hogy mindig szép helyeken sétálok, vannak kevésbé izgalmas részek is, mikor egy főút mellett, nem épp kertvárosi részen járok, de olyankor is csak megyek tovább nagy bőszen, hisz végül mindig valami jó helyre érkezem. Most sem volt másként, mint kiderült lesétáltam a városközpontig. Fene sem tudta, hogy ott vagy épp arra van és hogy végülis ilyen közel (5-6 km). Mikor kocsival jutok el valahova nehezebb elképzelni hol is vagyok pontosan, na de így gyalog sokkal könnyebben átlátható minden. Igazából már mentem minden irányba... jártam jobbra, arra az óceán van, na meg egy jó kis plaza, balra laktam egy ideig mikor a macskát meg a házat őriztem, felfelé van a vonatállomás, lefelé pedig Fort Lauderdale központja. És most már haza is pikk-pakk hazatalálok, szóval már nem fogok elveszni az is biztos :))

Egész Kubáig sétáltam. Na jó, azért azt mégsem,
apukám azt mondta nem hiszi, hogy tudok vízen járni :))

Kicsit öregecske Fordocska

Hát ő szegény meg nemcsak öreg, elég ráncos is

Micsoda forma

És igen, itt már látszódott, hogy lassan ott vagyok valahol

Akadályozzák a sétámat, hé!
Ahogy talán - sőt biztos nem is egyszer - említettem már, Fort Lauderdale-t Amerika Velencéjének is hívják. Főleg gondolom csak azért, mert jól hangzik, de azért is, mert rengeteg, csatorna, folyó meg mindenféle víz van errefelé, ahol ráadásul forgalom is van. Kiránduló hajók, vízi taxi, motorcsónakok, jachtok meg mindenféle vízi alkalmatosság szeli a vizeket állandóan, ami már látványnak sem rossz, hát még elfoglaltságnak. Mondjuk nekem eddig még csak előbbihez volt szerencsém, de ami késik nem múlik.

Na ennek a csatorna rendszernek a központi részén van az úgynevezett Riverwalk, ahol én le-fel meg össze-vissza sétálgattam, csak hogy még pár kilométert tegyek a lábaimba. A hajókon kívül is sok látványosság akad, és akkor még a mindenféle múzeumot csak távolról néztem meg magamnak, szóval van még miért ide visszatérni. Ja és ha víz, akkor hidak. És azok közül is a legtöbb felnyitható. Ami számomra még mindig nagy élmény, sokadszorra is úgy bámulom, mint aki még sosem látott olyat, ahogy a hajók várakoznak sorban, majd átsuhannak alatta.

River és persze walk :)

Na nem ám neki nyitották fel :)

Sokkal inkább miatta

És akkor még gyorsan a taxi is átsuhant

Nyaktorna

A hajót nem sikerült lekapnom,
de legalább a hátulja megvan
Aztán egyszercsak kilyukadtam oda, amin magam is elcsodálkoztam. A már nem egyszer kipróbált helyi Cheesecake Factory étterem sarkára jutottam. Na nem mentem be, mert akkor annyi a sétámnak, ráadásul itthon várt a jóféle gombapörkölt. Szóval csak megcsodáltam, nyeltem egy nagyot és meneteltem tovább. És akkor megint valami elém jött a múltból. Ugyanis most volt a nemzetközi hajó kiállítás, amire itt Fort Lauderdale-ben anno hogy hogynem karszalag nélkül belógtam, de végül inkább luxus autókat fényképeztem, aztán meg Miami kiállításon fényképeztem szét magam a hajók között, ami amúgy ingyenes volt. Na most semmi ilyen nem történt, bőven láttam elég hajót így is akármerre néztem.
Megvagy! Találkozunk még! :)

Talán majd jövőre :)

Jacht, motórcsonak, kajak... kinek-kinek a pénztárcája szerint :)

Pont mint a filmeken

Mondom, hogy Velence

Vagy Key West? Most akkor mi van??

Egy helyi bár plafonja

Nem paráznak, hogy mi potyog mindjárt a fejükre :)

Toronyházak után csendesebb környékre értem

Vissza a természetbe

Ő volt a helyi vezér

Hatalmas sárkány :)

Pózolni azt nagyon tudott :)

Rengetegen voltak arra mindenütt
Na meg kacsák is. Ahogy város szerte mindenütt.
Key Westen csirkék, itt kacsák vannak az utcán

Nem ez az első, hogy halat találok a fűben...
ráadásul ez még el is akart bújni előlem a lyukba :))

Ezért még visszamegyek egyszer és hazacipelem :D

Vagy szólok a tengerésznek, hogy segítsen :)

Csak úgy leparkolt a ház elé

Igen, itt járok

Új barátok

Akiknek ez a kép szól, tudják.. feltéve ha még olvasnak :)

Nehéz az élet, na!

Kinézel az ablakon az utcára, de autók helyett hajókat látsz.
Jó, nem?
A végére nagyon elfáradtam, mert persze leülni vagy megállni egy percre sem, minek azt?! Még beugrottam egy gyors bevásárlásra, aztán cekkerrel a vállamon elgyalogoltam a kicsit odébb lévő, de hazáig röptető buszmegállóhoz. Persze így pikk-pakk hazaértem, szóval legközelebb már azt is fogom tudni, hogy az adott busszal simán eljutok oda, de azért egy percig nem bántam, hogy ekkorát sétáltam. Már megint.

Ilyen otthon is van, tekernek és isznak

Egy falfestmény arról ahol jártam :)

És már a buszon. Az úszósapkás nem én vagyok :)

2 megjegyzés:

  1. Ismét remekül szórakoztam Enci, köszi! ;-) És persze megnyugodtam, hogy az úszósapkás dáma a buszon nem te vagy. A rózsák még csak-csak, de a fekete nem a te színed... ;-)

    VálaszTörlés