2015. október 9., péntek

Új élet, új link, új kalandok

Hát igen, mivel költöztem, a blogot is költöztetni kellett. Ezért ezentúl ezen a linken (florida.neniko.org) leszek elérhető. Így legalább amíg Floridán belül maradok legalább nem kell majd mindig itt is költözködnöm :) Persze a korábbi linkek - keywest.neniko.org és miami.neniko.org (na jó ezt eddig nem így hívták, de most már igen) továbbra is elérhető. Na ez volt az önreklám helye, most már csapjak bele a lecsóba (hm, de jó ötlet, kellene enni egy jó lecsót :D)

Szóval igen, elköltöztem. Ott hagytam Key Westet és Fort Lauderdale-ben kezdtem el az új életemet. Mondjuk még csak félig-meddig, mert van még mit alakítani. Fort Lauderdale Miamitól északra található, Amerika Velencéjének hívják a mindenhol szerteágazó csatornarendszer miatt. Elég nagy város, sok kis városrésszel (vagy külön várossal tudja fene), én is az egyik ilyenben fogok lakni. Ugyanis most két hétig még egy szomszédosban. A sztori röviden annyi, hogy a magyar srác, Gábor, akit már nem egy képen megemlítettem itt a blogon (azaz hopp, az előző blogokon :D) új helyre költözött, a régi lakhelye felszabadult, így én kapva kaptam az alkalmon és gyorsan kibéreltem azt. Viszont ott jelenleg még nincs túl sok bútor, nincs áram és internet - bár már azóta ezek is folyamatban -, de nem kell sietnem, ugyanis ő hazautazott Magyarországra, így én nyertem két hetet. Macskaetetés és házőrzés címén most az ő új lakásásban lakom, így az előzőekben már bemutatott és sikeresen összeszerelt Ikea kanapénak jó hasznát veszem :)

Szóval a napjaim most azzal telnek, hogy a két lakás között ingázom hol bringával, hol gyalog, hol busszal, hol autóval, mikor éppen milyen intézni valóm van. Szerencsémre a két lakás nincs túl messze (mihez képest, gyalog a 4,5 km 32 fokban nem mindig vicces), de ez már nem Key West. A sziget maga nem sokkal hosszabb, ott a bringával közlekedés tökéletes, max egy robogó még kihasználható, de több szerintem nem feltétlenül kell. Itt viszont mivel mindent víz határol, így általában csak a főutakon lehet eljutni A-ból B-be ha nem akarok lezárt kerítések vagy csatornák miatt visszafordulni (nem akartam, de persze nem egyszer belefutottam). A nagyobb utakon viszont rengeteg az autó, biciklivel inkább nem próbálnám meg a köztük való szlalomozást. Így marad a járda, amit itt szerencsére a gyalogosok nem használnak (hisz leginkább mindenki kocsival jár), viszont lépten-nyomon autó fel-lehajtók vannak a két méterenként található kajáldákhoz meg üzletekhez, így nagyon kell a fejemet tekergetni, hogy épp merről fog a járdán áthajtó kocsi elütni. Szóval amennyire belazultam Key Westen az otthoni sisak-mez-fullszerelés kerékpározásból a flip-flop-os sisaktalan, de azért persze nyomjuk neki bringázgatásra, na itt az első meggondolatlan kerékpárra pattanásom alkalmával éreztem, hogy a bőröndöm mélyéről az első dolog amit legközelebb előások az a sisak lesz. Legalább a fejem élje túl nem igaz? A járdán. Ultragáz. Szóval mostanában inkább sétálok, na meg buszozom, a bringázást meg meghagyom a kevésbé forgalmas útvonalakra, mert persze arra is van itt lehetőség.

Na de nagyon előrerohantam. Hisz ahogy megérkeztem rögtön bele is vetettem magamat a sűrűjébe, kellett egy kis Miami és környéke mókázás és töménytelen étterembe járás, ha már végre itt vagyok ahol a jó kis kedvenc tésztás éttermeim is :)

2 és fél óra csak elég lesz egy jó kajálásra

Elsőre mi más, mint egy jóóó Carbonara spagetti

Jó társaságban enni is kellemesebb

Hát még desszertet :)
Epres-citromos cheesecake

Majomkodás
Bármily hihetetlen, de még mindig van olyan, amit nem próbáltam ki vagy nem láttam anno Miamiban. De szerencsére most egy újat kipipálhatok a listán. Thriller boat túra, azaz őrült száguldás Miami és Miami Beach között, közben néhány sztár házának (vagy hatodszori) megnézése, majd még gyorsabb száguldás a nyílt óceánon. Valami frenetikus volt!
 
Ezzel már voltam keringeni a sztárok házai körül


De most ezzel fogunk hasítani

Persze van még egy-két látványosság a kikötőben

Hát és maga Miami sem lett csúnyább mióta nem láttam :)

Ricky Martin háza a jobb oldalon, a szomszéd pedig
azt hiszem Carmen Electra
(most inkább nem keresem vissza a régi blogjaimban)

A legdrágább a maga 55 millió dollár értékével...
a Viagra feltalálójáé

Ez pedig új, eddig nem láttam... most épül.
Brad Pitt és Angelina Jolie nyaralója lesz

Hát így száguldoztunk

És ez már Miami Beach alja

Megint sikerült házakat görbítenem :)

Az általam anno kísértetvárosnak vélt Fisher Island

Új és régi

Kis hajó

Kis rakománnyal

Welcome to Miami
Persze mivel nyár van vagy ősz vagy mi, szóval 30 fok mint mindig, néha beachre is kell menni. Főleg ha az mondjuk épp ilyen:

Vajon mi van az út végén?

Ja hogy ez?! :)

Key Biscayne

Világitótorony

A vízből az igazi

Sok minden nem zavarja a kilátást

Voltam már odafent, onnan is szép
Persze ennyi izgalom után enni is kell. És mivel végre ez is közel van, irány a magyar pékség. Na meg a magyar édességek! :)

Európai, de mi tudjuk, hogy igazából magyar :)

Mint ez a kakaóscsiga (ami másnap reggel is isteni finom volt))

Kifliii... ez itt nagy kincs.. mármint elérhetetlen kincs :)

Zserbó. Utoljára nagymamámét ettem.
Ez majdnem olyan finom volt :)

Körözött. Sok napig jó volt reggelire :)

Szalámis sajtos kifli. Mintha otthon lennék

És egy kis zserbó ráadásként

Üdv az otthoniaktól

Hát így telt az első egy-két nap. De utána sem unatkoztam, mert bár a felvezetőben beszéltem a sok sétálásról, annak fényképes eredményeit majd legközelebb. Nem is olyan sokára :)



1 megjegyzés: