2016. február 26., péntek

Baywatch

Szerdán reggel elmentem bevásárolni. A "közértben" két eladó srác beszélgetett, hogy a közeli Deerfield Beachen forgajták épp az új Baywatch filmet, amiben Dwayne Johnson, The Rock, azaz a Szikla játsza a főszerepet David Hasselhoff helyett. Hm, gondoltam ezt látnom kell. Így hazarobogtam, feltöltöttem a hűtőt és útnak indultam.

Megérkeztem a városba, fogalmam sem volt hova menjek, de persze gondoltam, hogy a part felé kell vennem az irányt. Parkolóhely nem nagyon akadt, így kedvesen megkérdeztem egy helyit, szerinte hol érdemes parkolni. Mondta, hogy megállhatok ott nála a ház előtt, a felesége úgyis dolgozik, adjak 5 dollárt és maradhatok estig. Jó üzlet volt, szóval maradtam :)

Lesétáltam a partra, megláttam egy hosszú mólót. Hát ezeket imádom, így kisétáltam. Gondoltam onnan legalább messzebbre is ellátok, hátha meglelem merre van a filmforgatás.

Nem siettem, fényképezgettem

Tipikus hangulat

Hopp egy móló, ezt látnom kell

Na itt már sokan voltak a parton

Nem úgy a mólón. Ja, 1 dollár a belépő

Pelikánok persze voltak szerencsére

Picit fújt a szél, látszik :)

Haverok napoznak

Na ő megunta

Jobb is ott, persze :)

Egyedül maradt. Na jó azért hátulról figyeli valaki
Aztán mikor kisétafikáltam magam a mólón, elindultam arra, amerre amúgy a forgatagot láttam. Érkeztek kamionok, filmes emberkék rohangáltak mindenfelé, rendőrök biztosították a helyszínt, de látszott, hogy még minden nagyon az elején tart. Egyre több nézelődő is összegyűlt persze, aki csak strandolni jött, az a felhajtást nem is értette először. Én néha besétáltam egy-két lezárt területre, fényképeznem kellett na. Aztán mikor megkérdezték, hogy a stábhoz tartozom-e, mindig ártatlan fejjel odébb álltam és a sárga kordon mögé húzódtam, mint a többi rendes ember :) A rendőrök aztán mindig arrébb és arrébb terelgettek minket, bővítették folyamatosan a területet, minket meg egyre távolabb tessékeltek a történésektől. Persze mindezt kedvesen, engem még a nevemen is szólított az egyik - kedves zöld pólós lány, legyél szíves te is odébb andalogni a lezárt területről :D


Egyenesen Los Angelesből

Csak a bódé az ide való

Ez Emerald Beach-ről jött és tele van Baywatch felirattal ;o)

Persze, hogy oda kellett másznom :)

Elég sok a nézelődő, pedig ez még nagyon az eleje

Érkeztek további film tartozékok

Ez talán eredeti, talán filmes. Tudja fene, de jól néz ki

Ez gondolom nem a film kedvéért készült, de szerintem benne lesz

Itt már igencsak elzárt területen mászikáltam
Ja azt nem is mondtam, hogy bírom ezt a nagy darab Szikla csávót, így követem facebookon és instagramon is, csak ezek szerint nem elég figyelmesen, ha nem tőle, hanem a közértben kellett hallanom, hogy erre kószál éppen. Szóval ebből adódan azt már legalább tudtam, hogy az új ruházatuk nem csak egy snassz piros gatyó, mint anno, hanem van hozzá egy kék hosszúujjú felső is (magam sem értem miért). Így ilyen embert kellett keresni a távolban. Volt is egy, fényképezte is mindenki. De valami furcsa volt.


Ott van a fa mögött

A kamionos csaj vajon a rendőrökön vagy a rendőrökkel nevet?
Na aztán hamar kiderült a turpisság. Ugyanis kedves piros gatyás kék felsős kopasz krapek kijött a tömegbe és engedte magát fényképezgetni. Hát persze, hisz ő csak egy dublőr volt. Alacsonyabb is volt, nem is olyan kigyúrt, de legalább dobtak valamit a tömegnek :)


Megtévesztő, a néni nagyon pici, ő viszont csak egy kis szikla

Akkor vajon odabent bújkál? Sokan várakoztak az ajtó előtt reménykedve

Egyre gyűlt a tömeg

Már megint távolabbra terelnek minket, semmit sem fogunk látni

Itt persze közel lehetett lenni, ahol semmi sem történt
Én bezzeg nem maradtam nyugton, sétálgattam össze-vissza, inkább mint hogy egy helyben várakozzak. Ugyanis lehetett hallani, hogy jönni fog Dwayne is, csak az még vagy két óra. Szóval én sétálgattam körbe-körbe, aztán kicsit távolabbra is, elmentem felkészülni egy kis elemózsiával, fene se gondolta előre, hogy még este is ott leszek :)


Innen is látni a helyszínt, de amúgy semmit se

Ők eredetileg strandolók voltak. Aztán a víz helyett inkább a felvételt sasolták

Ez a terület lesz a filmben
Persze a kis kaja-pia beszerző út alatt is akadt fényképezni való.

Nem volt fiatal a bácsi, de nagyon vagány

Írógép a bokor alatt. Nagyon bizarr

Két jól megközelíthető parkolóhely :)
De aztán persze visszatértem a helyszínre.


Nem, ők nem strandolni mennek. Vagyis de, csak Emerald Beach-re. Statiszták

Na ő ott azzal biztos jobb képeket csinál, mint én :)

Amikor unatkoztam, nézelődtem

A szoknyás néni bennfentes, de szivárogtatott is ki infót kedvesen

Újabb statiszta. Futkosnia kellett fel-alá

Nekik meg csak sétálni ide-oda

Jajj ő gyönyörűséges volt! És igazi, nem dublőr, de nem is a filmből való
Aztán hosszú várakozás után megérkezett két nagy fekete autó. Beálltak egy oldalsó parkolóba, ami le volt zárva, be egy nagy lakókocsi mögé hogy ne láthassunk semmitse és hosszú ideig nem történt semmi. Aztán nagy nehezen egyszercsak az egyik autó elindult, a jobb hátsó ülésen sejteni lehetett, hogy ott ül akire vártunk és bement a forgatás helyszínére. De látni nem sokat lehetett az egészből.


Na ebben ült

Amögött bújt meg jó ideig

Megint oldalról a forgatás. Nem sok látszik

Ott az egyirányú táblát tartó fa és a mellette levő zöld tetős izé között

Ő a legyet is látta a fején

Voltak szuper képei (jajj nem illett volna lefényképezni, tudom)

Ott is egy piros gatyás. De ő nem bújik. Ő a dublőr

Hát persze, hogy a dublőr (na nem a tűzoltó, ő igazi)

Itt épp az igazi és a dublőr beszélget. Semmisem látszik tudom :)
Na szóval elég használhatatlan képeim születtek erről az egészről. Most bántam meg újra, hogy nincs egy jó kis fényképezőgépem ahelyett, hogy a telefonommal lődözök. Láttam sima kompakt gépekkel készült szuper képeket meg videókat is, ami nekem csak egy pötty, azon jól kivehető volt minden. Fene, vennem kell egy fényképezőgépet. Legalábbis a legközelebbi filmforgatás előtt mindenképpen :D

Elég unalmas volt ez a rész, ugyanakkor izgi is. Mindig próbáltuk nézni merre van ő éppen, és merre a statiszta. Még a szemüvegemet is felvettem, hogy lássak is valamit, ne csak úgy csináljak :D Ja mert amúgy mire megérkezett eléggé felhős lett az idő, néha csepergett is az eső és szépen lassan sötétedett is közben. És eláruljam ő igazából mit csinált? 5 méter futás jobbra, aztán 5 méter vissza. Mindezt sokszor, de semmi különös nem történt és nagyon sokáig történt ez. A parton voltak végig, a víz közelébe se ment, csak néha egy-két statiszta. Szóval a munka oroszlán részét a dublőr végezte, aki már órákkal előtte is forgatott. Kicsit kiábrándító volt ezt látni, ennyi pénzért ami egy ilyen főszerepért jár.

Na mindegy, közben elmentem a kocsimért, mert egyre kisebb volt már a tömeg, így parkoló is volt közvetlenül a parkolóban ahol álltunk. Aztán várakoztunk tovább, már talán csak 30-40 ember. A keménymag. Meg én :)

Aztán egyszercsak vége lett, elkezdtek pakolni, a fekete autó pedig kijött... és emberünk letekerte az ablakot és kiintegetett nekünk. Visszament a lezárt parkolóba, átült a másik fekete kocsiba, amit már ő maga vezetett. És újra letekerte az ablakot, kedvesen üdvözölt minket, közben még videót is készített az éljenző rajongókról (instagramon megtekinthető), majd távozott. Van a közelben egy háza, ott lakik ilyenkor mikor erre jár. Szóval ő maga vezeti a saját kocsiját, kedves, közvetlen, csak a film részletei miatt titkolták ennyire mi folyik a parton.

Két videó, hátha elindul. Itt jön ki a forgatásról, ekkor még hátul ül:Itt meg már ő maga vezet. De vajon melyik fekete kocsiban lesz ő (a háttérben a sárga bogár sajnos nem az enyém, én a másik oldalon parkoltam, nem a lezárt területen :D)
És távozik

Köszönt, mosolygott, jó fej volt

És készíti a videót az instagramjára közben. A rózsaszín csaj hálás volt az én fényképeimért is
Ja még valamit elfelejtettem. Másik főszereplő bizonyos Zac Efron. Bevallom ha gáz ha nem, nem tudtam ki ő (azóta utánanéztem, de sokkal okosabb így sem lettem). Voltak tini lányok, ők igazából őt várták. Na aznap ő nem forgatott. Legalábbis nem itt, mert párhuzamosan picit feljebb egy másik városban is zajlanak a forgatások. Na de ezek a lányok az eredeti Baywatch sorozatról persze semmit se tudtak. Így nem is értem nekik mi volt az izgi az egészben :)

Szóval hosszú volt, de érdekes is. Ilyet is láttam legalább. Na meg így, hogy kivártam, még a Szikla is megköszönte a végén :) A film amúgy valamikor jövő májusban lesz a mozikban. Hátha egy 5 perces jelenetben legalább egyetlen apró részlet ismerős lesz és akkor tudni fogom, hogy én is ott voltam. Meg így végülis a kedves olvasóim is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése