2016. február 23., kedd

Egy kis görög, egy kis magyar, de mind Amerikában

Nemrég görög fesztiválon jártam. Szeretem a görög kaját, gondoltam hátha találok valami ínyemre valót. Na nem mintha nem lenne vagy 5 görög étterem a városban, ha nem több. De egy ilyen fesztivál mégiscsak más. Vicces volt, görög zene szólt, volt tipikus kék-fehér kockás asztalterítő, na meg autentikus görög emberek :)

Görög zászló

Görög sör (na nem mintha innék)

És görög ételek
Volt kültéri kajálás, meg a templom melletti épületben mindenféle hasznos, de főleg haszontalan dolog vásárlására lehetőség. Volt egy nő, aki sokat utazott Görögországban és Olaszországban, ahol persze fényképezgetett ezerrel és sok szép képet lehetett tőle vásárolni. De persze nem vettem semmit, mert nem voltak valami olcsóak. De jó volt ismerős helyeket látni, hisz anno minden évben egy-egy görög szigetre mentem nyaralni.

Képek minden méretben

Matrjoska babák. Na ez nem tudom, miért görög
Persze megkóstoltam ezt-azt

Ott a kockás abrosz meg a görög néni

Na ők bezzeg tipikus amerikaiak. Kutya a babakocsiban
A kaja finom is volt meg elég is, de baklava nélkül nem az igazi. Szóval azt is vettem persze, ami jött velem szépen haza.

Vagyis előbb még moziba mentem. Nem valami nagy hiper-szuperbe, csak egy kis picike művészmozi félébe, ott adták ugyanis a Saul fia c. magyar filmet. Amit már csak azért is látnom kellett, mert ki tudja fogok-e még idekint valaha magyar filmet moziban látni. A pénztáros néni nagyon kedves volt, sokat áradozott a filmről. Előző nap állítólag sokan összegyűltek a vetítésre, aznap csak hatan voltunk összesen kíváncsiak rá. A filmmel kapcsolatban vegyesek az érzésiem, de egyszer szerintem látni kell. Főleg azért is, mert idekint még hihetetlenebb hangulata volt. Már az első pillanatban, ahogy a halom helyi reklám után - kis mozi lévén tényleg helyi városi reklámokkal is tele volt -, egyszercsak magyar feliratok jelentek meg a vásznon. Aztán felváltva magyar meg német beszéd. Másért is, de néha már csak ezért is beleborzongtam.

Kis mozi, szép mozi

10 dollár egy jegy

Reklámtábla a mozi előtt

Arra meg amúgy naplemente van

És kezdődik. Magyarul!
Amúgy végre vége a télnek és újra nyár van :) Rohantam is az óceánpartra rögtön, kellett már egy kis Vitamin see :)) Jelenleg 26 fok van odakint (bár épp esik az eső, legalább nem kell locsolnom), holnap állítólag 29 lesz. Szóval alakul.

Na jó ez inkább tavasz, mint nyár, de a lényeg hogy tulipán

A víz még picit hüsi, de a látvány már alakul :)

Visszamentem roncsderbizni. Kellett még egy-két dolog

Van akinek a motor is kellett

Szegények ők már a végső fázisban lévőknek néznek ki

Izgi bóklászni a sorok között, miket találok

Étterem borkínálat. Na nem nekem :)

Bezzeg a csokitorta. Hatalmas szelet volt, de legalább jutott másnapra is
Hétvégén pedig a reptéren jártam, végre látogatóim érkeztek. Vártam jó sokat, forgalmas a Miami reptér úgy néz ki, de időmbe persze belefért. Közben nagyon fontos dolgokat volt időm megszemlélni, pl a tetőt, amin elég sok üdvözlő lufi akadt fent :))

Kósza lufik itt-ott

Nem ilyen picik, a szék nagy :DD
Szóval ide-oda utazgatás van tervben a következő napokban, lesz miről írnom majd megint az biztos. Addig kitartás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése